Halıfleks Nedir? Neden Halıfleks Tercih Edilmelidir?

Halıfleks Nedir? Neden Halıfleks Tercih Edilmelidir?

Herkesin kafasında bir soru var Halıfleks Nedir? , İngilizceden dilimize geçmiş olan halıfleks, ülkemizde duvardan duvara döşenen halı anlamında kullanılmaktadır. Bir mekanın zemininin tamamen hiçbir boşluk kalmayacak şekilde duvardan duvara halı döşenmesi durumunu ifade eder.

Günümüzde halıfleksler ileri teknoloji ile üretilmektedir. Halının kullanım amacına uygun olabilmesi ve optimum performans sağlanması için, halıda kullanılan elyaf türü ve dokuma türü değişmektedir. İstenilen amaca uygun imalatı için elyaf seçimi, iplik kalınlığı, hav yüksekliği, taban türü gibi pek çok özellik dikkatlice seçilmelidir.

Neden Halıfleks tercih edilmelidir? 

Pek çok mekanda kullanılabilen halıfleks, hem kullanımı hem de çeşitliliği ile tercih ediliyor. İstediğiniz yere istediğiniz şekilde döşeyebileceğiniz halıfleks size rahatlığın ve konforun kapılarını açıyor.

Halıfleks Nedir? Halıfleks ekonomiktir. Diğer yer döşeme maddeleriyle kıyaslandığında duvardan duvara döşenebilen halıfleks bütçeniz için oldukça uygundur.

Halıfleks temizdir. Düzenli ve doğru bir şekilde bakımı yapıldığı taktirde halıflekslerde yapısı gereği bakteri üremesinin çok da mümkün değildir. Aynı zamanda herhangi bir tüylenme yapmaz. Alerji yapabilecek herhangi bir kimyasal ve ya partikül madde barındırmaz. Küf oluşmadığı gibi temizliği de oldukça kolaydır.

Halıfleks tasarruf sağlar. Uygulanan mekana ısı yalıtımı konusunda yardımcı olur. İçerideki ısıyı muhafaza ederken, dışardan gelebilecek soğuğu da önler. Enerji tasarrufu sağlamasının yanında ayrıca iletkendir, statik elektrik de üretmez.

Halıfleks uzun ömürlüdür. Serileceği mekanın özelliklerine ve kullanım amacına uygun bir şekilde seçildiği takdirde uzun yıllar hizmet edebilir. Oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür.

Halıfleks rahatlıktır. Birbirinden farklı seçenekleriyle kişinin isteğine uygun desenlerde döşenen halıfleks, şık bir görünüm sağlar. Uygulandığı mekanlarda ortopedik rahatlık ile birlikte huzur da vermektedir.

Halıfleks ses yalıtımı sağlar. Sesin yankı yapmasını önlediği gibi, ses yalıtımında da size yardımcı olur. Halıfleks üzerinde yüründüğünde üst kat ile alt kat arasında sesin iletilmesini kalitesine göre 30 desibel kadar önleyebilmektedir. Bu sayede ortamdaki gürültüyü de azaltmaktadır.

Halıfleks çeşitlidir. Günümüz teknolojisi sayesinde istenilen elyaftan, istenilen her türlü renk ve desende döşemelik halı üretimi yapmak mümkündür. Kolay döşenmesi ve istenildiği takdirde sökülüp taşınabilmesi ile oldukça caziptir.

WhatsApp'a yaz
Whatsapp 'a yaz